Veel gestelde vragen

Alles wat je moet weten over een shoot bij Niels Janssen Fotografie vind je hier. Mocht jouw vraag er niet tussen staan, stuur mij dan een bericht!

Vertel, spreek af en let’s go!

Als  jij mij precies vertelt wat je zoekt, van bruidsfotografie tot new born fotografie, spreken we samen een datum af die voor iedereen goed uitkomt. De locatie in Limburg of daarbuiten mag je geheel zelf uitzoeken. En dan is het al tijd om te gaan fotograferen! Ik heb er nu al zin in!

Wat als het regent?

Mijn fotografie komt tot leven in de natuur. Dus zijn we afhankelijk van het weer. Vanaf een dag voor onze geplande datum hou ik het weer in de gaten. Op het moment dat het erg slecht weer is, overleg ik met jullie. Blijft het slecht weer? Dan verplaatsen we naar de eerst volgende datum!

Gaat verplaatsen niet, omdat jullie bijvoorbeeld gaan trouwen. Geen zorgen, van te voren hebben we ook al een back-up binnenlocatie besproken

Welke kleding moet ik aan?

Leef je uit! Ga voor kleur, kies zwart of toch het liefst helemaal in het wit? Kleed je als jezelf. Dan garandeer ik, dat de foto’s mooier worden! Want op de foto in oncomfortabele kleren, zorgt voor oncomfortabele foto’s en laten we dat nou net allebei niet willen!

Gaan jullie met meerdere personen tegelijk gefotografeerd worden? Spreek dan onderling af om bijvoorbeeld allemaal een donkerblauwe spijkerbroek aan te doen of juist allemaal witte sneakers. Dat zorgt voor saamhorigheid.

Hulp nodig bij het uitzoeken van een locatie?

Waar je gefotografeerd wil worden is natuurlijk helemaal aan jou! Kies een plek die je lief is of een waarde heeft voor jou. Natuurlijk zijn er genoeg mooie plekken in Limburg om te fotograferen. Deze deel ik graag met je!

Onverwachts kan de shoot niet doorgaan?

Door omstandigheden, zoals weer of ziekte, kan jullie shoot niet doorgaan, wat nu? Wanneer dit tijdig wordt doorgegeven is dat geen probleem en zullen we in goed overleg een nieuwe datum plannen! Wanneer de shoot zonder geldige reden afgezegd wordt binnen 24 uur, zal er 75% van het totaalbedrag in rekening gebracht worden.

We zijn niet compleet op de afgesproken tijd?

Laten we dan vooral kijken naar welke foto mogelijkheden er zijn met de aanwezigen! Later starten met fotograferen? Dat kan, let er wel op dat dit van jullie tijd afgaat.

Tip: Geef de laatkomers in de groep een eerdere tijd door ;-)!

De vriend(innet)jes van onze kinderen willen op de foto, kan dat?

Tuurlijk kan dat! Het pakket family fun heeft een vaste prijs en bevat een shoot voor 5 personen op een locatie naar keuze in Limburg. Wanneer er meer personen op de foto gaan worden er € 17,50 per persoon extra in rekening gebracht. Het enige dat je hoeft te doen, is mij door te geven met hoeveel personen jullie op de foto willen.

Foto’s bewerken, hoe zit dat eigenlijk?

Alle foto’s die ik maak tijdens jullie shoot, fotografeer ik in ‘RAW’. Dit zijn werkbestanden waar veel informatie in zit. Met deze bestanden kan ik één voor één aan de slag! Het aanpassen van de belichting, kleurtemperatuur, contrast enzovoorts. Alles om die ene perfecte foto te kunnen aanleveren bij jullie! Ik fotograaf jullie het liefst zo puur mogelijk, maar oneffenheden zoals pukkeltjes of blauwe plekken probeer ik zoveel mogelijk weg te werken.

Hoelang duurt het voordat ik mijn foto’s ontvang?

De doorlooptijd voordat jullie de foto’s ontvangen is in normale omstandigheden 2 tot 3 weken. Natuurlijk streef ik ernaar om ze jullie eerder te kunnen leveren. Hebben jullie de foto’s nodig voor een cadeau of iets anders dat spoed heeft? Geef het bij mij aan, dan kijk ik welke ruimte mijn agenda heeft voor spoed-mogelijkheden!

Hoe ontvang ik mijn foto’s?

Wanneer de foto’s klaar zijn, stuur ik jullie een bestelboek. Hierin vinden jullie de geslaagde foto’s die bewerkt zijn in lage resolutie inclusief watermerk. Vervolgens kunnen jullie mij aangeven via de mail welke foto’s jullie willen ontvangen. De hoge resolutie* foto’s zonder watermerk ontvangen jullie, na betaling, via een WE-transfer link welke maximaal 6 dagen geldig is. Voor een optimale ervaring raad ik aan om de link te openen via een laptop/desktop. De foto’s kunnen jullie gemakkelijk downloaden en opslaan waar jullie zelf willen.

* De hoge resolutie bestanden die ik aanlever hebben een formaat van 6016 × 4016. Dit maakt de bestanden geschikt voor een forse vergroting.

Ik wil graag meer foto’s bestellen dan er in het pakket zitten, kan dat?

De foto’s zijn zo leuk geworden dat jullie er meer willen bestellen dan dat er in jullie pakket zitten, dat kan! Alle extra foto’s kunnen per stuk worden besteld. De kosten per foto zijn € 6,50 per foto. Deze ontvangen jullie, net zoals de andere foto’s, in hoge resolutie en zonder watermerk. Wil je alle foto’s hebben? Laat het mij weten, dan maak ik een totaalprijs voor jullie!

Heb je van die ene foto nog meer varianten gemaakt? Kan ik die zien?

Alle foto’s die jullie hebben ontvangen middels het bestelboek, heb ik kritisch geselecteerd en met alle zorgvuldigheid bewerkt. Dit betekent dat jullie alleen de mooiste foto’s hebben ontvangen! Alle andere foto’s zijn met een reden niet geselecteerd geworden, denk bijvoorbeeld aan foto’s die niet scherp zijn, dubbele foto’s of waar een van jullie de ogen dicht heeft.

Hoe gaat het met betalen?

Na het uitzoeken van de foto’s, ontvang je van mij de factuur. Deze kan betaald worden door het bedrag over te maken naar NL42 RABO 0334 2495 6 t.n.v. Niels Janssen Fotografie.

Hoe zit het met mijn gegevens en privacy?

Privacy is tegenwoordig erg belangrijk. Naast het feit dat ik ‘gewoon’ wil fotograferen, ben ik ook continue bezig met jullie privacy. Om te waarborgen dat Niels Janssen Fotografie aan de AVG voldoet, heb ik een privacy beleid opgesteld waarin dit is terug te lezen.

Wanneer gelden de algemene voorwaarden van toepassing?

Na het uitzoeken van de foto’s, ontvang je van mij de factuur. Deze kan betaald worden door het bedrag over te maken naar NL42 RABO 0334 2495 6 t.n.v. Niels Janssen Fotografie.

SHOOT INPLANNEN?