Skip to main content

Maar ik wil ook met het bruidspaar op de foto!

 

Een bekende uitspraak van een daggast op een bruiloft. Logisch ook, want het is een van je naasten. Als fotograaf krijg ik dan ook vaak de vraag of het een goed idee is om tijdens een bruiloft een fotomoment in te plannen met alle familieleden gezamenlijk en apart. Dit onderwerp kan een bron van discussie zijn, zowel onder fotografen als binnen de familie zelf. Hier zijn enkele voor- en nadelen om te overwegen.

 

Onvergetelijke herinneringen

Wat je niet moet vergeten is dat jouw familie speciaal voor jouw bruiloft is gekomen en zijn vaak een van de weinige gelegenheden waarbij de hele familie samenkomt. Een groepsfoto biedt een unieke kans om iedereen vast te leggen op een moment van liefde!

Spontaniteit is ver te zoeken

In sommige gevallen kan het proberen te coördineren van een familie fotomoment het natuurlijk verloop en spontaniteit van de bruiloft/foto’s verstoren. Dit kan vooral een probleem zijn tijdens informelere, ontspannen bruiloften. Mensen voelen dan dat ze verplicht moeten lachen. Zo staat ook het bruidspaar meer onder spanning dat tijdens de trouwfotografie waarbij de fotograaf even wegsneakt met het bruidspaar om een aantal mooie foto’s te maken van het bruispaar afzonderlijk.

Unieke locatie

Bruiloften vinden vaak plaats op de meest prachtige en betekenisvolle locaties. Een familiefoto op een dergelijke locatie kan extra speciaal zijn. Een geweldige aanvulling op de familiecollectie van foto’s door de jaren heen.

Tijdsinvestering?

Je kunt dit fotomoment met familie natuurlijk zo lang of kort maken als dat jij zelf wilt. Zo geef ik als tip altijd mee om voor de grote dag een lijst op te stellen welke combinaties qua familieleden er samen met het bruidspaar op de foto dienen te gaan. Zo heb je het gemak van een korte duur (±20/25 min) én heb je toch die herinnering met familie op de foto staan. Ben jij een op en top familiemens en vind je het niet erg om veel te moeten lachen voor een camera? Trek er dan zeker een uur voor uit om samen met familie op de foto te gaan!

Laat je helpen door je ceremoniemeester

Jij wordt vandaag op handen gedragen, het is tenslotte jouw bruiloft. Zorg ervoor dat je het fotomoment met jouw ceremoniemeester bespreekt. Hij of zij zal er dan op het moment suprême voor zorgen dat alles soepel verloopt. Zo hoef jij alleen maar te lachen naar de camera.

 

Het maken van familiefoto’s tijdens een bruiloft kan zowel een zegen als een uitdaging zijn. Door zorgvuldig te plannen en open te communiceren met het bruidspaar en de familie, kan dit soepel verlopen en resulteren in prachtige, blijvende herinneringen.

Close Menu