Skip to main content

Bruidsparen opgelet! Tips voor perfecte ochtend foto’s

 

Prachtige lichte foto’s van de bruid die zich klaarmaakt, het haar en make-up wordt verzorgd in een ruimte die eruit ziet alsof die gephotoshopt is. De jurk die de kamer ernaast hangt te schitteren. Maar hoe krijg je nou zulke mooie klaarmaak/ochtend foto’s? Ik geef je graag tips die dit zouden kunnen waarmaken!

 

Hang je jurk op een mooi haakje

De standaard plastic hanger van jouw prachtige bruidsjurk is vaak niet fotogeniek. Gebruik een mooie houten hanger of een gepersonaliseerde hanger met je naam. Zoek een mooie, ruime, lichte plek in huis, zoals een oude vintage kast of iets hoogs om de jurk op te hangen voor de foto.

Kies een lichte en ruime plek voor haar en make-up

Een lichte kamer is zo fijn voor mij als fotograaf om te zorgen dat er hele zachte foto’s gemaakt kunnen worden. Geen harde schaduwen, maar juiste pure foto’s. Kies daarom de ruimste plek met veel daglicht om je klaar te maken! Dit helpt niet alleen mij als fotograaf , maar zo hebben de kapsters en visagisten ook genoeg bewegingsvrijheid. Heb je geen grote ruimtes waar je je klaarmaakt? Ga dan dicht bij een raam zitten. Dit geldt ook voor de plek waar je je jurk aantrekt; kies niet voor de slaapkamer, maar een plek met genoeg licht en ruimte!

Leg alle details bij elkaar, zo vergeet je niets!

Wil je dat alle details mooi op de foto komen? Verzamel alles van tevoren, zoals uitnodigingen, schoenen, ringen, parfum en dierbare sieraden. Zo kan ik direct aan de slag met het vastleggen van deze details op een mooie plek zonder dat ik je moet storen.

Bedenk waar een fotograaf wel en niet mag komen

Zo kun je dit bij binnenkomst van de fotograaf melden en hoef jij je verder geen zorgen te maken over waar ik wel en niet naartoe ga. Wanneer ik bijvoorbeeld de details ga fotograferen kan het zomaar zijn dat je mij even niet in het vizier hebt!

Fotogeniek eten?  

Een schaal met fruit of croissantjes, in plaats van een simpele boterham dat ziet er toch vele malen mooier uit. Zo vergeet je ook niet te eten! Want geloof mij, van spanning krijg je honger. En niemand wil een hangry bruid!

Je makkelijke trainingsbroek; weg ermee!

Logisch, maar dit wordt vaak vergeten. Chill kleding kan lekker zitten, maar is ook vaak niet charmant voor de foto’s als je heel eerlijk bent naar jezelf. Maar ook kleding tijdens het klaarmaken komt op de foto! Een blouse of badjas is praktisch omdat je die makkelijk uit kunt trekken zonder je haar en make-up te verpesten. Kies natuurlijk wel een outfit waarin je je prettig voelt en die er mooi uitziet. Extra tip: Draag je een strapless jurk? Gebruik dan ook een strapless BH tijdens het klaarmaken om afdrukken van bandjes te vermijden.

Alleen is maar saai (en niet praktisch)? 

Sommige bruiden vinden het gezellig wanneer er wat leven is. Deel dit speciale moment met je beste vriendinnen, moeder en/of zussen. Nodig een groepje dames uit waar je van houdt en waar je het leuk mee hebt. Dit zorgt voor een onvergetelijke ochtend vol plezier, wat je terugziet op de foto’s. En als je gestrest bent, kunnen zij je geruststellen. Daarnaast kunnen ze je helpen bij het aantrekken van de jurk of ondersteunen door te denken aan zaken waar jij je op dat moment niet mee bezig wilt houden.

Labels van tevoren verwijderen

Verwijder alvast labels en stickers van je kleding en accessoires. Dit voorkomt dat je tijdens het aankleden nog een prijskaartjes moet afknippen. Hang bijvoorbeeld je panty alvast uit de verpakking over een stoel. Zo wordt het niet te rommelig tijdens het aankleden.

 

Deze tips komen uit eigen ervaringen door te fotograferen bij het klaarmaken van de bruid en/of bruidegom. Hopelijk heb ik je kunnen inspireren. Denk eraan; niet alle tips hoeven voor jou te werken. Plan vooral je ochtend zoals jij dat graag wilt, het is tenslotte jouw grote dag! 

Close Menu